Friday, April 4, 2014

Vaheaeg ja NBA mäng

Vaheaeg läks mööda lõbusalt ja ilmselgelt liiga kiirelt. Väga-väga palju filme sai vaadatud. :D

Teisipäeva õhtul käisime Christiani, Jordani ja Joshiga Terre Hautes vaatamas filmi "God's not dead". Väga hea film, milles on palju häid ideid ja seletusi usu kohta. Superinspireeriv.
Seal filmis on üks koht, kus tegelaste auto ei käivitu enam kui 3 korda.
Me siis lahkusime saalist, kõndisime C autosse ja masin ei käivitunud. Proovisime mitmed korrad ja paar asjakohast nalja sai ka öeldud, mis ilmselt nüüd enam üldse naljakad ei tunduks. Lõpuks läksime ja küsisime kino juhatajalt abi.

Kolmapäeva hommikul sõitsime Sydneyga lõpuks Lintonisse kohvikusse, mis pidavat maailma parimat kohvi tegema. Hea oli küll jaah! :D

Ülilahe kiviseinadega muhe kohvik oli... selline, mida filmides näed.


 
 
Hiljem sõitsime Jasonville parki, rääkisime juttu ja kuulasime muusikat. Kuna ilm oli imeilus, siis tekkis meil napakatel vahva idee Sydney auto kastis tantsida. :D Ega nalja muidu ei saa, kui ise ei tee!
 

 



Kolmapäeval peale noortegruppi toimus Dylani juures lõkkeõhtu, kus pool noortegruppi kohal oli. Lõkkeõhtud on üks asi Ameerika noortekultuuri juures, mida ma totaalselt jumaldan. :D Tegime hot-doge, kuulasime head muusikat, rääkisime juttu, poisid korraldasid kesköö paiku "ilutulestikushow", mis tähendab seda, et nad viskasid labidaga lõkkest punaseid süsisid õhku. See kõlab jubeohtlikult, aga ei olnud midagi nii hullu. Megavinge nägi välja :D

Neljapäeval käisime isaga Terre Hautes. Ma ostsin endale softballi jaoks jalanõud. Käisin ka silmakontrollis, sest ma saan läätsed endale. Sõime kohas nimega iHop, mis on üsna Euroopalik hommikusöögirestoran. Megamaitsev!! Ma käisin seal korra varem Christiani perega. Ma ei mäleta, kas ma tookord sellest siia kirjutasin.
See õhtu oli softballi trennis suht huvitav mul, sest seal silmakontrollis pandi neid tilkasid silma, mis su pupilli hiiglaslikuks teevad ja nägemise uduseks muudavad. Niisiis oli üsna keeruline palle püüda. :D
Hiljem vaatasime filmi "Hotel Transylvania" uuesti :D Parim animakomöödia üldse!

Reede hommikul õnnestus mul ennast lõpuks kätte võtta ja hommikul jooksmas käia. Käisime Terre Hautes läätsedel järgi.
Vaatasime õhtul filmi "12 years a slave". See film võitis see aasta mitmed oskarid, sealhulgas "best picture". Nüüd, kui ma seda ise nägin, siis võin öelda, et sõnum ja näitlejad olid väga väga head. Film ise oli igavavõitu, sest olukord oli kogu aeg samasugune ja midagi ei muutunud filmi jooksul. Siiski, see annab väga tugeva ja kohutava pildi orja elust.

Laupäeval vaatasime Maxi ja Lenziega ära mõlemad "Decpicable Me" filmid. Totaalselt napakad, kuid tohutult naljakad animafilmid.
Hiljem tuli Christian külla. Mängisime korvpalli ja catchi väljas ja hiljem vaatasime "Spiderman 3".

Pühapäeva õhtul oli kirikus noorteteenistus. Ehk siis noortegrupp viis läbi õhtust kirikuteenistust. See oli megavinge!! Meil on oma band, kus kaks tüdrukut laulavad, Austin mängib trumme ja me noortepastor mängib kitarri. Nad kõik on üliandekad noored ja megahead muusikud. Nad olid välja valinud ka superhead laulud, millele siis terve kirik kaasa laulis. Christian viis läbi kirikuteenistust communion teemal (see on see, kui me kirikus leiba sööme ja veini (viinamarjamahl) joome). Hiljem käisid kõik sõprade või perega natuke teistmoodi communionil kui meil tavaliselt toimub. Me käisime Sydneyga. Põhimõtteliselt läksime  me sel ajal, kui band mängis, ühte neljast jaamast kiriku nurkades, murdsime seal leiba, kastsime selle mahlasse ja palvetasime üksteise eest. Väga võimas ühendav kogemus oli. Seda ei ole väga võimalik kellelgi mõista, mis tore turvaline ühtekuuluvustunne kirikus on, kui sa ise seda siin kogenud ei ole.
Peale teenistust läksime kõik vanasse kirikusse ja seal sai igasugu häid magustoite süüa. :D

Sõime Sydneyga terve kausitäie pähklivõipiruka ära... just kidding :)


Esmaspäevast algasid meil pikemad koolipäevad. Kuna meil oli see aasta nii halb talk ja väga palju tunde jäi ära, siis nüüdsest kool algab 5 minutit varem ja lõppeb 30 minutit hiljem (7.55 - 3.35).

Teisipäeval keemia klassis õpetaja lasi meil klaasiga mängida. :D Me alustame just uut laborit ja Mr. Mondayl oli vaja nurgaga klaastorusid selle jaoks, niiet me pidime ise tegema neid. Tegelikult oli väga lihtne ja lõbus. Saime kõik umbes poole meetri pikkuse peenikese klaastoru. Seda sai siis kuumutada ja igatepidi väänata ja tirida. :D Kui olime eksperimendi jaoks vajaliku toru valmis teinud, saime katsetada igasugu erinevate spiraalide, tähtede ja kujude tegemist. Enamus inimesi põletasid end vähemalt korra, aga vähemalt oli meil lõbus. ;)

Neljapäeval koolis toimus kevadsportide pildipäev.
Õhtul läksime ema, isa, Marlene ja Marlene sõbrannaga jooksutiimist Pacersite mängule!! See oli YFU üritus. Enne mängu saime vahetusõpilaste kambaga (meid oli umbes 25 ringis) kokku ja meid viidi kuhugi saali lavatagustesse ruumidesse. Meil osadel õnnestus kenasti maha jääda ja ära eksida, sest inimesi oli tohutult palju. Niisiis me saime rääkida mitmete töötajatega ja suutsime lõpuks teised üles leida. See "lavatagune" nägi välja nagu ladu.
Kohtusime seal Pacersite cheerleaderitega ja nad siis rääkisid, mida me tegema peame. Nimelt oli meie ülesandeks hiiglaslik Pacersite lipp platsile viia ja seda lainetada sel ajal kui põhiviisikut tutvustati. See oli MEGAVINGE!!!!!! :D Me olime mängijatele nii-nii lähedal ja see saal nägi alt platsi pealt veel suurem välja kui see ülevalt paistab.
Kogu see üritus oli üldse viimase aja üks põnevamaid, sest saime kohtuda ka jälle tuttavate ja uute vahetusõpilastega. Ma nägin Kristenit!!!! Ta on vahetusõpilane Eestist, kes elab Indianapolises. See oli megasuur ja vahva üllatus, sest ma üldse ei teadnudki, et ta sinna tuleb. Nii imelik oli alguses eesti keeles rääkida meile mõlemale. Mul läksid koguaeg laused sassi ja pidevalt tuli mõni inglisekeele lause/sõna jutu vahele. Aga see oli ülitore. Kui me seal omavahel eesti keeles kiiresti rääkisime, saime nii mõnegi veidra pilgu osaliseks teistelt võppidelt. Eesti keel on ikka jubekiire. :D Kohtusime seal ka ühe Itaalia poisiga kes teab Birgittit, teist Éesti võppi siin usas. Maailm on väikene!
Mäng oli ka väga hea tasavägine. Nägime mitut kaunist pealtpanekut ja üks kolmene visati kolmese joone ja keskjoone vahelt sopsu. See polnud isegi mitte viimase sekundi vise...
Time-outide ja vaheaegade vahel showd olid ka megad. Neil oli masin "T-särgi-loopija", mis nägi välja nagu kuulipilduja, aga see tulistas tasuta t-särke ülemistel rõdudel istuvatele inimestele. Suht mängu lõpus toimus pealtpaneku show. Nad vedasid korvi alla matid ja vabaviskejoonele batuudid. Kaks meest ja maskott siis jooksid ja panid pealt. See nägi megavinge välja, nad püsisid õhus, mis paistis nagu väga pikk aeg. Päris tore oli see ka, kui maskott õhus salto tegi ja siis pealt pani. :D
Lõpuks me võitsime 7 punktiga. Mega kogemus!!!

Marlene tegi pilti USA lipust, aga mul Pacersite lipust, kui me seal platsil olime, pilti pole. Idee saate kätte, see lipp oli sama suur. :D

Mõned Pacersite fännid...



Mina, Kristen, Melania
(vahetult enne platsile minekut)

ja veel mõned fännid...
 
Lõpp...101:94


 
 
Päikest!
Kai




2 comments:

  1. Üks küsimus: kaua sa seda kirjutasid?! :OOO :D

    ReplyDelete
  2. ohissand ma ei tea :D Miks küsid?? Mul enamjaolt kõigi postituste peale läheb paar tundi aega, et kõike meelde tuletada, kirjutada, pildid arvutisse saada ja siis blogisse lisada. :)

    ReplyDelete